sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2015

iohannis plecare kievPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Guvernul a pregătit prost implementareea programului privind cardul de sănătate, el menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este „un scandal public”.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Aeroportul „Henri Coandă”, la întoarcerea dintr-o deplasare în Polonia, în legătură cu modul de implementare a programului privind cardurile de sănătate.

„E o problemă reală, Guvernul a pregătit prost implementarea”, a spus Iohannis, menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi.


„E un scandal public”, a spus şeful statului, care a menționat că va discuta cu premierul Victor Ponta pe această temă.

Blocajul cardului de sănătate, care dă peste cap programul de consultații din cabinetele medicilor și din spitale are o cauză foarte tehnică, de care conducerea CNAS nu suflă nicio vorbă, în ciuda faptului că președintele instituției dă asigurări, în fiecare seară la 3-4 televiziuni, că nu e nicio problemă.

Conceptul sistemului informatizat de Sănătate a apărut în urmă cu 17 ani, lucrul efectiv începând în urmă cu 7 ani. Pentru creația și implementarea acestuia guvernele României au plătit 184 milioane de euro. Sistemul a înregistrat blocaje în prima zi de utilizare intensivă, pe 4 mai.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: