luni

27 mai, 2024

20 decembrie, 2018

Președintele Klaus Iohannis a sosit vineri la Guvern, pentru a participa la ședința de guvern. În debutul reuniunii, șeful statului a prezentat argumentele juridice în baza cărora a luat decizia de a veni la fiecare ședință a cabinetului.

”Ca să n-o lungim, prezența președintelui la ședințe de guvern nu poate fi nici îngrădită, nici limitată. Nu vreau să citiți prezența mea doar în cheie constituțională, ci în cheia unei colaborări obligatorii pentru pregătirea preluării Președinția Consiliului UE”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat joi, la Parlament, că dacă președintele Klaus Iohannis va veni la Palatul Victoria va discuta în prezența sa despre subiectele prevăzute „în Constituție”, respectiv ordinea publică, apărare și politică externă.


„Dacă domnul președinte va veni, vom face exact ceea ce scrie în Constituția României, vom discuta în prezența dumnealui articolele care țin de ordine publică, apărare și politică externă, rămânând ca apoi guvernul de ceea ce revine în atribuțiile Guvernului”, a explicat premierul, la întrebările ziariștilor.

Viorica Dăncilă a precizat că nu a fost contactată de la cabinetul președintelui, „să văd dac va fi prezent sau nu va fi prezent”.

”Ca să nu apară interpretări care nu au suport constituțional- când particip, prezidez ședința, dar deciziile aparțin guvernului, respectiv doamnei prim-ministru”, a încheiat prima sa intervenție președintele Klaus Iohannis.

În această cheie, Viorica Dăncilă a spus, la finalul obișnuitei declarații făcure pentru presă: ”Ședința de astăzi va fi una structurată în două părți, la prima urmând să fie discutate subiectele ce țin de apărare, siguranță, politică externă”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: