luni

29 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 octombrie, 2019

Președintele Klaus Iohannis a acordat joi companiei Transgaz Ordinul Meritul Industrial și Comercial în grad de comandor. Șeful statului a fost prezent la inaugurarea Stației de Comprimare gaze naturale Podișor, o investiție de peste 22 milioane de euro.

La ceremonia de inaugurare a proiectului, președintele a afirmat că sectorul energetic a fost grav perturbat, în ultimul an, de „măsuri hazardate, precum cele ale vestitei deja, vestite în sensul cel mai negativ, Ordonanțe 114” și că „efectele toxice ale guvernării din ultimii ani au fost resimțite de fiecare român, prin prețuri record la gaze și energie electrică, dar și la bunuri de strictă necesitate”.

”Urgența zero constă în repararea răului produs de guvernarea de până acum. În primul rând, trebuie reglementată rapid situația consumatorului vulnerabil, pentru susținerea și protejarea acestuia, iar fenomenul de sărăcie energetică trebuie combătut prin extinderea infrastructurii de transport al gazelor naturale”, a mai afirmat Klaus Iohannis.


Acesta i-a spus prim-ministrului desemnat, Ludovic Orban, prezent la ceremonie, că așteaptă să ia „din prima zi în mână aceste chestiuni și să începem să dezvoltăm România așa cum trebuie și așa cum poate, nu așa cum, din nefericire, s-a întâmplat în ultimii ani.”

Stația de comprimare gaze naturale Podisor face parte, alături de STC Jupa (inaugurată la 30 septembrie 2019) și STC Bibești, din Proiectul BRUA – Faza 1, proiect aflat pe lista Proiectelor de Interes Comun ale Uniunii Europene. Rolul stațiilor de comprimare în sistemele de transport gaze naturale este de a asigura livrarea cantităților de gaze contractate în perioadele de vârf de consum.

Proiectul BRUA – Faza 1 a beneficiat de un grant din partea Uniunii Europene de 179,32 milioane de euro pentru realizarea investiției ce va asigura accesul la noi surse de gaze naturale precum și facilitarea transportului de gaze naturale din Marea Caspică către piețele din Europa Centrală și de Est.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: