joi

19 mai, 2022

Preşedintele Iohannis a aprobat declanşarea urmăririlor penale în Dosarul Mineriada 1990

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 octombrie, 2015

mineriada iunie 1990Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat marţi solicitările de începere a urmăririi penale a foştilor demnitari implicaţi în Dosarul Mineriadei din 1990.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a transmis marţi ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, „cererea de urmărire penală a domnului Roman Petre, fost Prim-ministru al României în perioada 26 decembrie 1989 – 26 septembrie 1991, a domnului Voiculescu Gelu – Voican, fost Viceprim-ministru al României în perioada 28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990, şi a domnului Stănculescu Victor Atanase, fost Ministru al Apărării Naţionale în perioada 16 februarie 1990 – 30 aprilie 1991, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.


Procurorul general al Parchetului instanţei supreme a cerut preşedintelui pe data de 22 octombrie declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală pentru Petre Roman, Victor Athanasie Stănculescu şi Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii.

În acelaşi dosar a mai fost audiat Cazimir Ionescu, lider CPUN la acea dată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cu o zi înainte, pe 21 octombrie, a fost pus sub acuzare și fostul președinte Ion Iliescu, în același dosar.

Generalul în rezervă Emil Cico Dumitrescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii, el declarând, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme. Audiat la rândul său în acelaşi dosar, Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, a fost şi el pus sub acuzare pentru aceleaşi infracţiuni.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: