vineri

19 aprilie, 2024

27 octombrie, 2015

mineriada iunie 1990Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat marţi solicitările de începere a urmăririi penale a foştilor demnitari implicaţi în Dosarul Mineriadei din 1990.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a transmis marţi ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, „cererea de urmărire penală a domnului Roman Petre, fost Prim-ministru al României în perioada 26 decembrie 1989 – 26 septembrie 1991, a domnului Voiculescu Gelu – Voican, fost Viceprim-ministru al României în perioada 28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990, şi a domnului Stănculescu Victor Atanase, fost Ministru al Apărării Naţionale în perioada 16 februarie 1990 – 30 aprilie 1991, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.


Procurorul general al Parchetului instanţei supreme a cerut preşedintelui pe data de 22 octombrie declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală pentru Petre Roman, Victor Athanasie Stănculescu şi Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii.

În acelaşi dosar a mai fost audiat Cazimir Ionescu, lider CPUN la acea dată.

Cu o zi înainte, pe 21 octombrie, a fost pus sub acuzare și fostul președinte Ion Iliescu, în același dosar.

Generalul în rezervă Emil Cico Dumitrescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii, el declarând, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme. Audiat la rândul său în acelaşi dosar, Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, a fost şi el pus sub acuzare pentru aceleaşi infracţiuni.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: