vineri

26 aprilie, 2024

15 februarie, 2016

daniel diaconescuPreședintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu (foto), a lucrat opt ani ca ofițer în SRI, până în 2004, când a ajuns la Autoritatea Națională de Control, din subordinea Guvernului Adrian Năstase.

Potrivit CV-ului afișat pe site-ul Ministerului de Finanțe, primul său job a fost de inginer la Autombile Dacia, unde a lucrat însă doar un an, după care s-a angajat la SRI, ofițer în Direcția de combatere a criminalității transfrontaliere.

Adrian Năstase este cel care l-a adus în Guvern, unde a rămas și după preluarea guvernării de către Alianța DA, în 2004.


Până 2009, Daniel Diaconescu a lucrat în Cancelaria premierului Călin Popescu Tărcieanu și a fost consilier personal al lui Tudor Chiuariu (acum în închisoare) și al lui Cătălin Predoiu, foști miniștri liberali la Justiție.

În 2009 a ajuns în Ministerul Finanțelor, director general al Direcției Informații Fiscale.

Daniel Diaconescu a fost numit interimar la ANAF după revocarea din funcție a lui Gelu Ștefan Diaconu, urmărit penal în dosarul de corupție în care DNA a cerut arestarea deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Infracțiunile de care-i acuză procurorii pe cei doi foști șefi ai Fiscului

Gelu Ștefan Diaconu – fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, e urmărit pentru pentru comiterea infracțiunilor de:

  • favorizarea făptuitorului,
  • abuz in serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

Mihai Gogancea – Vătășoiu, fost vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, urmărit penal pentru comiterea infracțiunilor de:

  • favorizarea făptuitorului,
  • abuz in serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

Faptele concrete de care îi acuză procurorii anticorupție

“Ca urmare a demersurilor inițiate de deputatul Păun Nicolae și mijlocite de deputatul Mădălin Voicu, președintele A.N.A.F. Diaconu Gelu – Ștefan, împreună cu vicepreședintele A.N.A.F., Gogancea-Vătășoiu Mihai au emis circularele nr. 10/07.01.2015 și A-PRS1391/08.05.2015.

Scopul acestor circulare era scutirea persoanelor angajate prin convenții civile la Asociația Partida Romilor și notificate de către organele fiscale că figurează cu debite restante aferente contribuției de asigurări de sănătate pentru anul 2012, de la plata acelor contribuții.

De asemenea, organele competente erau notificate că acele persoane nu aveau această obligație de plată.

Circularele nr. 10/07.01.2015 si A-PRS1391/08.05.2015 au fost emise cu încălcarea dispozițiilor legale.

Astfel, s-a dispus fie neîncasarea, prin necomunicare/stoparea transmiterii către contribuabili a deciziilor privind regularizarea contribuției de asigurări sociale de sănătate pe anul 2012, fie neluarea măsurilor pentru încasarea contribuțiilor, în cazul deciziilor deja comunicate“, potrivit unui comunicat DNA.

(DESCĂRCAȚI AICI CV-UL PREȘEDINTELUI INTERIMAR ANAF)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: