4 decembrie, 2020

Kimberly Reed (foto), președintele Exim Bank SUA, va veni la București, luni, pentru a discuta detaliile proiectelor de finanțare a investițiilor în sistemul energetic românesc. Va vizita și centrala nucleară de la Cernavodă, potrivit unei declarații a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman.

„Intenția Exim US este de a sprijini investiții strategice în România și de a asigura linii de finanțare de aproximativ 7 mld de dolari. Doamna Kimberle Reed, președinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul Romaniei și Exim pentru finanțarea proiectelor de energie și infrastructură, urmând a face și o vizita la centrala nucleară de la Cernavodă”, a declarat Adrian Zuckerman, citat într-un comunicat Hidroelectrica, după vizita făcută, joi, de diplomatulo american la Porțile de Fier.

În 9 octombrie, la Washington D.C., a fost parafat un acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România și Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanță strategică în domeniul energiei.


La jumătatea luni noiembrie, acordul inter-guvernamental dintre SUA şi România în domeniul cooperării nuclear- civil a primit avizul Comisiei Europene, astfel încât România să demareze construcţia reactoarelor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă.

(Citiți și: „Acord semnat la Washington: un consorțiu de firme din SUA, România, Canada, Franța va dezvolta proiectul nuclear Cernavodă”)

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a vizitat complexul energetic Porțile de Fier, împreună cu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a confirmat implicarea Hidroelectrica în proiecte verzi și în diversificarea surselor de producere a energiei, „că va trece și la energie solară și eoliană. Hidroelectrica este perla coroanei energiei românești, așa cum am mai afirmat-o. Este o companie verde și vreau să rămână verde”, a spus Virgil Popescu.

„Avem planuri ambițioase într-un domeniu care este nu doar profitabil, ci și într-o continuă dezvoltare, direcția fiind cea a energiei regenerabile”, a spus și a afirmat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.


Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranța națională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: