sâmbătă

1 aprilie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 august, 2021

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut la o reuniune a Comitetului Central pentru Finanţe şi Economie reglementarea şi ajustarea veniturilor „excesiv de mari şi de iraţionale”, a informat miercuri reţeaua de ştiri a Partidului Comunist Chinez (PCCh).

Reuniunea, care s-a desfăşurat marţi, a avut ca teme de discuţie „prosperitatea comună” şi „prevenirea riscurilor financiare” în societate.

În textul elaborat ulterior de Comitet, se menţionează „nevoia de a reglementa veniturile mult prea mari şi de a încuraja persoanele fizice şi companiile să dea mai mult înapoi societăţii”.


Documentul mai face apel la „consolidarea sistemului de asistenţă medicală şi de pensii” şi la „sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”, scrie Agerpres.

Cu toate că Beijingul a anunţat în februarie eradicarea sărăciei extreme din ţară, „dezvoltarea inegală şi aspiraţiile oamenilor la o viaţă mai bună” continuă să fie oficial principala contradicţie cu care se confruntă China.

Potrivit unui studiu publicat de mass media locală China News Service, cele trei sectoare cu cele mai mari salarii medii din China în 2020 au fost, în această ordine, sectorul informatic şi de software, sectorul financiar şi cercetarea ştiinţifică.

Autorităţile chineze au intensificat în ultimul timp supravegherea şi reglementarea primului din cele trei sectoare amintite, din care fac parte marile companii tehnologice, invocând presupuse practici de monopol şi atingeri aduse securităţii naţionale şi legilor de protecţie a datelor.


Conducerea Partidului Comunist chinez a declanșat o amplă campanie de ”temperare” a avântului capitalist al țării.

Recent, marile corporații chineze au pierdut sute de miliarde de dolari din valoarea lor la burse, după ce autoritățile le-au impus constrângeri fără precedent. Pentru a arăta grija pentru popor, autoritățile au mai interzis profitul școlilor private și sectorului livrărilor de alimente.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: