Președintele Băsescu s-a întâlnit cu inițiatorii Mișcării Populare: Nu mai am nevoie de partide. Mișcarea Populară contează pe cei 58% alegători absenți de la vot - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Președintele Băsescu s-a întâlnit cu inițiatorii Mișcării Populare: Nu mai am nevoie de partide. Mișcarea Populară contează pe cei 58% alegători absenți de la vot

7 aprilie, 2013

Șeful statului, Traian Băsescu, s-a întâlnit, duminică, la un restaurant din București, cu inițiatorii Fundației Mișcarea Populară și a susținut că nu mai are nevoie de partidele politice, el respingând mesajele de curtoazie adresate de democrat-liberali, printre care și Anca Boagiu.

”În ceea ce mă priveşte, eu nu mai am nevoie de partide în momentul de faţă. Chiar dezavuez mesajele drăguţe transmise de Videanu, de Anca Boagiu şi de Vass, ieri, de la Convenţie. Parteneriatul meu cu ei s-a încheiat, iar ce am văzut ieri la Colegiul director al PDL-ului mi-a confirmat că am făcut foarte bine că am încheiat această colaborare. Ei să-şi vadă de politica lor, aici discutăm despre o fundaţie care vrea să antreneze alte categorii de oameni decât pe cei care sunt în actualele partide”, a declarat presei Traian Băsescu.

El a afirmat că Mișcarea Populară vrea să antreneze la vot procentul de 58% dintre alegături care nu se prezintă la urne.


”M-am angajat tot timpul să sprijinaceastă fundaţie să-şi atingă obiectivul, adică să-i antreneze în dezbatere, în creare opiniei publice, pe aceia care nu s-au dus la vot. Sunt 58% din români care nu s-au dus la vot”, a adăugat președintele.

În context, el a recunoscut că nu exclude posibilitatea ca fundația să devină partid.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Sunt convins că această fundaţie va reuşi să creeze presiune chiar pe partidele politice. Dacă la un moment dat membrii ei ajung la concluzia că este bine să se transforme în partid politic, de ce nu?”, a mai spus președintele Băsescu.

Printre membrii Mișcării Populare cu care Băsescu s-a întâlnit duminică sunt chiar foști și actuali colaboratori ai lui: președintele fundației, Marian Preda, fost șef al comisiei prezidențiale privind riscurile sociale și consilierul prezidențial Cristian Diaconescu. La întâlnire au mai fost consilierii prezidenșiali Bogdan Drăgoi, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr