vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 august, 2013

România nu are în prezent nicio certitudine privind o utilizare a armelor chimice de către administrația al-Assad, în Siria, însă Bucureștiul se va solidariza cu aliații săi din NATO, dacxă aceștia vor solicita, a declarat, marți, președintele Traian Băsescu.

”Există analize ale noastre cu privire la utilizarea gazelor de luptă în Siria, dar nu avem nicio certitudine. Imediat ce vom avea o poziţie a experţilor ONU, România se va pronunţa, însă, până atunci, avem doar informaţii neconfirmate. Până atunci, poziţia mea este legată de prudenţă”, le-a spus preşedintele ambasadorilor români, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

”Sigur, prudenţa noastră are o limită, şi anume aceea în care ni s-ar solicita să ne solidarizăm cu aliaţii noştri, o vom face fără rezerve. Prudenţa nu poate merge până la a nu fi solidari cu aliaţii noştri, dacă la nivelul Consiliului de Securitate sau la nivelul NATO sau la nivelul statelor occidentale se va lua o decizie sau alta”, a adăugat șeful statului.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: