duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2012

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) va fi numit de şeful statului, la propunerea Guvernului, însă va fi audiat şi în comiziile parlamentare de specialitate, conform legii energiei electrice trimise vineri de guvern Parlamentului.

Numirea preşedintelui şi a vicepreşedintelui se va face de către preşedintele României, procedura fiind ca nominalizările să se facă de către Guvern, să se facă audieri de către comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului, urmând ca, în final, numirea să fie făcută de către preşedintele României”, a declarat actualul preşedinte al ANRE, Iulius Plaveti.

Comisia Europeană a declanşat proceduri de infringement pentru că, în prezent, şeful ANRE este numit de primul-ministru, ceea ce înseamnă că Autoritatea de reglementare nu este independentă de puterea executivă, care este şi jucător pe piaţa energiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Plaveti susţine, însă, că audierea în comisiile parlamentare de industrii a candidatului la funcţia de preşedinte al ANRE conferă acestuia o anumită independenţă faţă de Guvern.

”Este evident că şi comisiile parlamentare pot spune, „nu este persoana” şi preşedintele României poate să spună, „nu” unor candidaţi”, a susţinut Iulius Plaveti.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: