sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 decembrie, 2018

Deutsche Welle, Die Presse, Austria News și Zeit Online scriu luni că Guvernul României se află în plin conflict cu Bruxelles chiar înainte de preluarea președinției Consiliului UE. Euractiv și AFP scriu că liderii stângii aflate la putere în România au atacat duminică Bruxellesul, acuzând că UE acționează ”discriminatoriu” față de această țară care va prelua președinția semestrială a Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019.

”Cu puțin timp înainte de a accepta Președinția UE, guvernul României se află pe un curs de coliziune cu Bruxelles. Nu dorește să accepte critici din partea Comisiei Europene și solicită în mod expres mai mult respect.” scrie Deutsche Welle.

”La 1 ianuarie, România va prelua președinția UE din Austria. Cu toate acestea, guvernul de la București spune că este discriminat de către Bruxelles.” transmite Die Presse.


”Premierul Viorica Dancila și liderul social-democraților de guvernământ, Liviu Dragnea, au acuzat UE, duminică, că discriminează țara lor”, scrie Austria News.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Un guvern care se ciocnește de statul de drept nu este potrivit pentru președinție, dar la 1 ianuarie Președinția UE va merge în România.” scrie Die Zeit.

”Liderii formațiunii de guvernământ de stânga au acuzat duminică UE că aplică României un tratament discriminatoriu. Aceste acuzații apar cu 2 săptămâni înainte ca statul est-european să preia președinția rotativă a blocului comunitar”, scrie Euractiv.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: