duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2019

Macedonia de Nord şi întreaga regiune a Balcanilor nu au altă opţiune decât aderarea la Uniunea Europeană, a declarat duminică premierul nord-macedonean Zoran Zaev.

„Acum două zile, la Geneva, am avut prilejul de a auzi de la oficialităţi franceze că Parisul nu este împotriva extinderii UE şi nu oferă alternativă la drumul nostru către aderarea deplină la UE.

Republica Macedonia de Nord nu are nicio opţiune în afară de aderarea la UE şi eu cred că nici întreaga regiune nu are altă variantă decât aderarea la Uniune”, a spus Zoran Zaev, citat de Agerpres.


La finalul lunii mai, Comisia Europeană a recomandat lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, după două amânări.

Oficialităţi de la Skopje au avertizat constant că cetăţenii nord-macedoneni nu vor accepta pe termen nedefinit să fie respinşi, în condiţiile în care ţara lor pune în aplicare reforme semnificative cerute de Bruxelles.

Conducerea rusă a Uniunii Economice Eurasiastice (EEU) a invitat Albania şi Macedonia de Nord să participe la această structură, după ce premierul sârb, Ana Brnabic, a semnat acordul de aderare la EEU, pe 25 octombrie, la Moscova.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Uniunea Economică Euroasiatică (EEU) a fost concepută de președintele rus Vladimir Putin ca o alternativă la piața  Uniunii Europene, fiind însă departe de a oferi avantajele economice ale acesteia.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: