Premierul: Liderul partidului extremist Jobbik poate fi declarat imediat indezirabil - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Premierul: Liderul partidului extremist Jobbik poate fi declarat imediat indezirabil

12 martie, 2014

Ministerul de Interne l-ar putea declara miercuri pe liderul partidului extremist maghiar Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României, imediat după ce preşedintele Traian Băsescu, ca şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, avizează procedura, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul şedinţei de Guvern.

Victor Ponta a declarat miercuri că Ministerul de Interne a elaborat încă de marţi dimineaţa documentaţia necesară interzicerii lui Vona Gabor pe teritoriul României, aşa încât nu mai era necesar ca preşdintele Traian Băsescu să ceară acest lucru.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Şeful statului a cerut marţi seara, Guvernului şi Parlamentului, să interzică prezenţa liderilor şi membrilor Jobbik pe teritoriul României. Premierul susţine că Traian Băsescu ştia că Ministerul de Interne demarase deja prcodeurile şi a dorit doar să-i „fure caimacul” premierului, anunţând acest lucru.


„Nu poate fi – şi cred că ştie toată lumea- interzisă intrarea în România a unor cetăţeni europeni care aparţin unui partid, pentru simplul motiv că nu putem să le cerem carnetul de partid la intrarea în ţară, dar putem să interzicem prezenţa pe teritoriul României a unei persoane şi am transmis către preşedintele României materialul întocmit de Ministerul de Interne legat de activitatea preşedintelui Jobbik, domnul Vona Gabor, şi preşedintele, dacă acum nu mai este susţinător al domnului Tokes şi al domnului Vona Gabor, dacă i-a reevaluat şi îi consideră un pericol pentru România, sunt convins că va acţiona în baza sesizării Guvernului”, a spus Victor Ponta.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr