marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2015

pontaPremierul Victor Ponta a anunţat duminică, pe Facebook, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat.

Victor Ponta a anunțat că îşi va relua activitatea normală într-o perioadă ”de până la 28 de zile”, iar preşedintele Klaus Iohannis a fost solicitat să îi prelungească vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru pentru perioada în care Victor Ponta va fi în concediu medical.

Gabriel Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de guvern.

Calendarul revenirii la guvern anunțat pe Facebook


Premierul Victor Ponta va mai rămâne la Istanbul, indică mesajul postat pe rețeaua de socializare, în care se precizează că în următoarele 7 zile, premierul va trebui să parcurgă zilnic proceduri pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere.

„Ulterior acestor proceduri, va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente / în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Premierul este cercetat penal în dosarul lui Dan Șova. Avocata lui Victor Ponta a fost pe 15 iunie la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde ar fi urmat să se prezinte premierul, şi, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, ar fi cerut atunci o amânare cu o săptămână, până la 22 iunie, a audierii premierului, motivând că acesta este în Turcia pentru operaţia la genunchi.

Anterior operaţiei, Ponta estima că va reveni în ţară cel târziu vineri, el mandatându-l pe vicepremierul Gabriel Oprea să asigure conducerea Guvernului doar până în 19 iunie inclusiv.


Premierul Victor Ponta a fost internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat, pe 15 iunie, la genunchiul stâng.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a plecat spre Turcia împreună cu premierul turc Recep Erdogan, în urmă cu o săptămână, din Baku (Azerbaidjan), după ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene.

După intervenția chirurgicală, Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa şi că este convins că, până în luna decembrie, va putea face sport din nou, susţinând că are totală încredere în medicii români, dar în ţară era imposibil să aibă linişte şi odihnă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: