miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2012

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a cerut, vineri, ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, ca noua formă a proiectului legii sănătăţii să intre în dezbatere publică la finalul lunii aprilie, pentru a putea fi introdusă apoi în dezbaterea parlamentară, în actuala sesiune.

Conform unui comunicat al Executivului, primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit vineri cu conducerea Ministerului Sănătăţii pentru o trecere în revistă a principalelor provocări pe termen scurt si mediu cu care se confruntă ministerul în această perioadă.

„În cursul discuţiei, s-a analizat stadiul elaborării noii legi a sănătăţii. Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat conducerii Ministerului Sănătăţii ca noua formă a proiectului legii sănătăţii să intre în dezbatere publică la finalul lunii aprilie, pentru a putea fi introdusă apoi, în actuala sesiune, în dezbaterea parlamentară”, se arată în comunicatul Guvernului.


De asemenea, în urma discuţiei, s-a stabilit că în perioada imediat următoare Ministerul Sănătăţii trebuie să-şi dezvolte divizia de control, atât în ceea ce priveste auditul, cât si în ceea ce priveste verificarea modului în care se aplică politicile de sănătate publică.

Totodată, se impune o lărgire a cadrului legal de desfăsurare a controlului, pentru a preîntâmpina utilizarea ineficientă a fondurilor pentru sănătate ţi pentru o mai bună utilizare a banilor publici, a menţionat Guvernul.

La discuţie premierul şi conducerea Ministerului Sănătăţii au avut în vedere că pentru cresterea calităţii serviciilor medicale este nevoie de o utilizare mai bună a fondurilor existente, iar pe termen mediu, de o reformare a întregului sistem medical.

La întâlnire au mai participat secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, Vasile Cepoi, Adrian Streinu Cercel, precum şi subsecretarul de stat Raed Arafat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: