Premierul, tentat de comasarea județelor, propusă de Emil Boc: Idee interesantă, arată progres - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Premierul, tentat de comasarea județelor, propusă de Emil Boc: Idee interesantă, arată progres

3 iunie, 2021

Este o idee interesantă, ce arată progres, a comentat joi premierul Florin Cîțu propunerea de comasare a județelor în cadrul câtorva regiuni, propunere readusă în discuție de primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„Sunt mai mulți lideri în PNL care împărtășesc această opinie. Încă nu a fost ridicată la nivel de coaliție, dar mie mi se pare o idee interesantă. Arată progres”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta este doar părerea sa personală, a precizat premierul, dar propunerea nu a fost discutată între liderii politici ai coaliției de guvernare pentr  vedea ce șanse ar avea reluarea acestei inițiative eșuate în urmă cu aproximativ 10 ani.

Emil Boc s-a declarat în continuare un susținător al desființării județelor și organizării administrativ – teritoriale pe regiuni, după modelul european, o reformă ce nu a reușit să întrunească niciodată consensul clasei politice.


O reformă administrativă serioasă poate contribui la modernizarea României și la distrugerea sistemului clientelar ce datează de 55 de ani, a declarat primarul orașului Cluj – Napoca.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Regionalizarea ar însemna dispariția unui sistem clientelar, vechi de 55 de ani, a declarat primarul orașului Cluj-Napoca. „În județe, pe lângă primării sunt Poliție, servicii de cadastru, carte funciară, sistem care și-au clădit mici clici. O dată acestea rupte, gândiți-vă cum ar respira România prin distrugerea acestui sistem clientelar, construit în atâția amar de ani”, a explicat edilul.

(Citiți și: „Emil Boc pledează în continuare pentru desființarea județelor: S-ar distruge un sistem clientar vechi de 55 de ani”)

 


Etichete: ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr