miercuri

25 mai, 2022

Premierul, tentat de comasarea județelor, propusă de Emil Boc: Idee interesantă, arată progres

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iunie, 2021

Este o idee interesantă, ce arată progres, a comentat joi premierul Florin Cîțu propunerea de comasare a județelor în cadrul câtorva regiuni, propunere readusă în discuție de primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„Sunt mai mulți lideri în PNL care împărtășesc această opinie. Încă nu a fost ridicată la nivel de coaliție, dar mie mi se pare o idee interesantă. Arată progres”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta este doar părerea sa personală, a precizat premierul, dar propunerea nu a fost discutată între liderii politici ai coaliției de guvernare pentr  vedea ce șanse ar avea reluarea acestei inițiative eșuate în urmă cu aproximativ 10 ani.

Emil Boc s-a declarat în continuare un susținător al desființării județelor și organizării administrativ – teritoriale pe regiuni, după modelul european, o reformă ce nu a reușit să întrunească niciodată consensul clasei politice.


O reformă administrativă serioasă poate contribui la modernizarea României și la distrugerea sistemului clientelar ce datează de 55 de ani, a declarat primarul orașului Cluj – Napoca.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Regionalizarea ar însemna dispariția unui sistem clientelar, vechi de 55 de ani, a declarat primarul orașului Cluj-Napoca. „În județe, pe lângă primării sunt Poliție, servicii de cadastru, carte funciară, sistem care și-au clădit mici clici. O dată acestea rupte, gândiți-vă cum ar respira România prin distrugerea acestui sistem clientelar, construit în atâția amar de ani”, a explicat edilul.

(Citiți și: „Emil Boc pledează în continuare pentru desființarea județelor: S-ar distruge un sistem clientar vechi de 55 de ani”)

 


Etichete: ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: