duminică

16 iunie, 2024

17 mai, 2024

Premierul slovac Robert Fico, rănit grav prin împuşcare miercuri, a fost ”operat din nou” şi se află în continuare în stare gravă, anunţă vineri ministrul slovac al Apărării Robert Kalinak, potrivit News.ro.

El a fost supus unei operaţii timp de aproape două ore”, anunţă ministrul, într-o conferinţă de presă la spitalul din Banska Bystrica.

”Starea sa este în continuare foarte gravă. Sunt necesare fără îndoială câteva zile pentru a vedea cum evoluează”, declară Robert Kalinak.


Imediat după tentativa de asasinat, premierul Slovaciei a fost operat timp de 4 ore. ”Operația a decurs bine și cred că în cele din urmă va supraviețui… nu se află într-o situație care îi pune viața în pericol în acest moment”, declara miercuri seara viceprim-ministrul Slovaciei Tomáš Taraba.

Robert Fico a fosst împușcat de mai multe ori miercuri, în orașul Handlova, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava, unde urma să participe la o ședință de guvern organizată într-un centru cultural.

Juraj Cintula, omul care a tras asupra premierului slovac este un bărbat de 71 de ani, cunoscut pentru activitatea sa artistică, care deținea arma în mod legal.

”A fost un act motivat politic. Motivele sunt informațiile media pe care le-a avut la dispoziție, fiind extrem de interesat de evenimentele politice. Mai exact, desființarea parchetului special, suspendarea ajutorului militar acordat Ucrainei, intervenția în RTVS și demiterea președintelui consiliului judiciar. El a precizat aceste motive pentru care nu este de acord cu politica guvernului și pentru care a decis să-l asasineze pe prim-ministru”, a explicat miercuri ministrul de interne, Šutaj Eštok.


***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: