sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 august, 2020

Guvernul nu poate fixa redevenţe fără să ţină cont de tot de înseamnă piaţa mondială şi legislaţia europeană, a declarat duminică premierul Ludovic Orban.
„Sloganul” cu mărirea redevenţelor pentru a creşte veniturile riscă să creeze efectul contrar, a amai spus el, adăugând că subiectul trebuie abordat în contextul economic actual.

„Nu putem fixa redevenţe fără să ţinem cont de tot ceea ce înseamnă piaţa mondială, să ţinem cont de legislaţia europeană, să ţinem cont de tipul de taxare care este practicat de celelalte ţări. Acest slogan cu mărirea redevenţelor pentru a creşte veniturile riscă să creeze efectul contrar pentru că orice investitor, orice companie care este implicată în procesul de exploatare a resurselor naturale, în momentul în care ia decizia să susţină o investiţie ţine cont şi de sistemul de taxare care există în România, iar ce pot să vă spun comparativ cu sistemul de taxare din alte ţări, România nu are un paradis fiscal, ci, dimpotrivă, avem un sistem fiscal chiar uşor peste media taxărilor din alte ţări europene”, a declarat prim-ministrul, citat de News.ro.

Trebuie găsit un echilibru între nevoile pe care le are România, a mai spus el, precizând că orice discuţie despre nivelul redevenţelor trebuie să fie raţională şi dictată de conjunctura economică.


„Noi trebuie să găsim un echilibru între nevoile efective pe care le are România. Cel mai important lucru pentru România este să ne dezvoltăm economic, iar această dezvoltare economică să aibă ca suport toate proiectele de investiţii care sunt necesare să asigure suportul acestei dezvoltări.
Ca atare, orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau de alte taxe trebuie să fie raţională şi trebuie să fie dictată de conjunctura economică, de interesele pe care le are România”, a explicat Ludovic Orban.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: