sâmbătă

15 iunie, 2024

30 aprilie, 2012

Noul guvern intenționează să aprobe scrisoarea de intebnție cu FMI în prima ședință, pe 8 mai, a declarat, luni, premierul desemnat, Victor Ponta, cu ocazia unei întrevederi cu delegațiile Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

Președintele PSD a menționat că noul guvern va avea o viziune proprie, însă puține dintre actualele înțelegeri încheiate cu FMI, BM și CE mai pot fi schimbate.

”Delegaţia FMI, a Băncii Mondiale și a Comisiei Europene ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie”, a declarat Ponta.


Premierul desemnat a insistat pe un mesaj de stabilitate politică

”Intenţia noastră politică este de a face cât de mult putem pentru a păstra stabilitatea, predictibilitatea României şi de a avea cât de curând posibil luni, cred, un nou guvern care va respecta responsabilităţile cu partenerii internaţionali. Este o decizie politică, sper ca împreună cu dumneavostră vom putea să îndeplinim acestea cât de curând”, a precizat Victor Ponta.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: