vineri

20 mai, 2022

Premierul ceh anunță că summit-ul din Israel al Grupului de la Visegrad a fost anulat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2019

Prim-ministrul Cehiei, Andrej Babis (foto), a anunţat că summit-ul Grupului de la Visegrad care trebuia să aibă loc în Israel începând de luni a fost anulat, anunță Politico, care citează agenția CTK.

Andrej Babis a precizat că vor avea loc în schimb discuţii bilaterale. Summit-ul ar putea fi reprogramat pentru sfârşitul anului. Din Grupul de la Visegrad fac parte Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia.

Anunţul vine la o zi după ce premierul polonez Mateusz Morawiecki şi-a anulat participarea la summit în urma unor comentarii care ar fi fost făcute de premierul israelian Benjamin Netanyahu cu privire la complicitatea polonezilor la Holocaust.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Biroul lui Netanyahu a informat într-un comunicat că afirmaţiile premierului israelian, care se află la Varşovia pentru o conferinţă privind Orientul Mijlociu, au fost relatate greşit de Jerusalem Post, ziarul publicând un articol corectat. Într-un comunicat ulterior, biroul lui Netanyahu a informat că premierul nu a atribuit nicio vină polonezilor.

Ambasadoarea Israelului în Polonia, Anna Azari, a fost convocată de guvernul polonez vineri şi i s-a cerut să clarifice comentariile premierului Netanyahu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: