duminică

23 iunie, 2024

26 noiembrie, 2013

Forumul China-CEE: Premierii României și Bulgariei, Victor Ponta și Plamen Oreșarski, au discutat luni la București despre construirea unui al treilea pod peste Dunăre, la Călărași-Silistra, scrie marți cotidianul sofiot Standart, citat de Agerpres. Acesta urmează să fie realizat printr-un parteneriat public-privat și, potrivit unor informații neoficiale, o companie din România și-a exprimat interesul față de proiect.

Oreșarski și Ponta au stabilit ca ședința comună a celor două guverne să aibă loc în februarie 2014 în Bulgaria. La eveniment va fi invitat și premierul sârb, Ivica Dacic. Cei trei prim-miniștri vor discuta proiectele importante pentru regiune.

În decembrie urmează să fie repornită și linia de feribot între Călărași și Silistra care nu funcționează de ani de zile. Linia va fi cedată unui concesionar bulgăresc, a confirmat pentru Standart parlamentarul bulgar Anton Kutev.


Oreșarski se află la București pentru a participa la Summitul premierilor din Europa Centrală și de Est cu premierul R.P. Chineze, Li Keqiang. Șeful guvernului bulgar este însoțit de ministrul agriculturii, Dimităr Grekov, și de cel al dezvoltării regionale, Desislava Terzieva. Luni, Oreșarski s-a întâlnit și cu Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consemnează presa bulgară.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: