miercuri

17 aprilie, 2024

9 martie, 2021

Asirom VIG a introdus inteligența artificială în sistemul de evaluare a avariilor pentru produsul de asigurare auto CASCO.

Tehnologia a permis îmbunătățirea fluxului de validare a inspecțiilor de risc aferente polițelor de asigurare CASCO, respectiv identificarea și evaluarea daunelor existente la momentul intrării în asigurare, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Fotografiile folosite pentru generarea raportului de inspecție sunt mai întâi analizate prin Solera Visual Intelligence, un instrument bazat pe inteligență artificială, care va precompleta raportul inspecției de risc cu avariile existente. Cu ajutorul tehnologiei AI, pot fi depistate toate avariile autovehiculului la momentul întocmirii raportului de inspecție de risc, oferind o acuratețe mai bună în procesul de asigurare.


Noul flux dezvoltat pentru inspecția de risc CASCO a fost conceput pentru a simplifica și îmbunătăți procesul de colectare fotografii de la client, precum și pentru analiza automată și documentarea stării curente a vehiculului, astfel diminuându-se riscul de eroare umană.

„Introducerea inteligenței artificiale reprezintă o premieră pe piața asigurărilor din România și ne bucurăm să fim pioneri în implementarea acestei tehnologii. Inițiativa este, de fapt, încă un pas pe care Asirom îl face pentru simplificarea și eficientizarea proceselor și serviciilor, contribuind la creșterea vitezei de răspuns la solicitările clienților și a gradului de satisfacție a acestora”, a declarat Cristian Ionescu, Președinte al Directoratului Asirom VIG.

Folosirea inteligenței artificiale în depistarea și evaluarea avariilor este un instrument pe care Asirom și-a propus să îl includă în viitorul apropiat în procesul de instrumentare a dosarelor de daună, asigurând astfel transparența totală pentru client și reducerea timpului de procesare a dosarelor de daună. Adițional, inspectorii de daună vor avea la dispoziție un asistent virtual care îi va ajuta în evaluarea avariilor și propunerea soluțiilor tehnologice potrivite.

„Estimarea daunelor asistată de inteligența artificială va produce o schimbare majoră în industria asigurărilor auto. Sarcini repetitive de volum ridicat, precum inspecții fizice, fotografiere și raportare vor fi executate mai eficient datorită tehnologiilor digitale ca Visual Intelligence. Prin integrarea acestei tehnologii în procesul de inspecție a riscurilor, putem susține obiectivul Asirom de a spori viteza și acuratețea în fluxurile sale de validare și de a îmbunătăți experiențele clienților”, explică Aurel Ivan, Director General Audatex România.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: