miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2019

Medicamentele ajunse în țară prin import paralel ar urma să fie decontate în premieră în România, a anunțat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Măsura ar viza în special medicamentele aflate în cantitate insuficientă pe piața din România.

Importul paralel reprezintă un mecanism comercial și apare atunci când există distribuitori ce obțin autorizația de punere pe piață în paralel cu producătorul.

În acest moment, medicamentele ajunse în România nu pot fi, însă, decontate de statul român. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, promite că acest lucru va fi posibil odată cu noul Ordin.


Măsura ar trebui să contribuie la eliminarea discontinuităților de pe piața românească a medicamentelor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reamintim că, în același sens, Ministerul Sănătății a anunțat suspendarea exporturilor paralele, pentru o perioadă de șase luni, în cazul 172 de medicamente (lista ar putea fi mai mică, după consultările publice ce se încheie pe 24 octombrie.

„În momentul în care văd că o firmă are de distribuit 12.500 de unități, vorbesc generic, iar 183 de unități merg în România și 12.315 merg la export, categoric încep să mă gândesc. Exemplul se referă la imunosupresoare. Sunt situații în care exportul este cauza discontinuității, foarte clar”, a mai declarat ministrul Sănătății.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: