duminică

23 iunie, 2024

21 august, 2023

Premierul Marcel Ciolacu va participa luni, la Atena, la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de guvern din sud-estul Europei şi Balcanii de Vest, organizată de prim-ministrul elen, Kyriakos Mitsotakis.

Potrivit unui anunţ al Guvernului, discuţiile se vor concentra pe dezvoltarea cooperării regionale în sud-estul Europei, dar şi pe provocările ridicate de evoluţiile conflictului din Ucraina asupra statelor participante la dialogul de la Atena.

La această reuniune vor mai participa, alături de şefii de stat şi de guvern din regiune, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

PPC preia marți Enel România – presa greacă


În ceea ce privește colaborarea în zonă, amintim că finalizarea achiziției de către PPC a portofoliului Enel din România, demarată în noiembrie anul trecut, odată cu negocierile exclusive dintre cele două companii, care au dus la semnarea unui acord obligatoriu la 9 martie 2023, este o chestiune de zile, scrie publicația greacă Kathimerini.

Detaliile pentru finalizarea tranzacției au fost stabilite, iar cele două companii se pare că sunt pregătite să semneze acordul definitiv marți, 22 august.

Achiziția a primit în luna iunie undă verde din partea Comisiei, care a considerat că achiziția nu ar ridica probleme de concurență datorită faptului că activitățile companiilor nu se suprapun.

La finalizarea tranzacției, PPC va prelua controlul asupra întregului portofoliu al Enel România la un preț de 1,26 miliarde de euro. PPC intenționează să finanțeze achiziția printr-o combinație de împrumuturi și capitaluri proprii din bilanțul său, din care 800 de milioane de euro vor proveni din finanțări de datorii deja asigurate, disponibile sub forma unui împrumut pe cinci ani de 485 de milioane de euro de la bănci grecești și a unei facilități punte de 315 milioane de euro de la bănci internaționale.


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: