duminică

16 iunie, 2024

18 aprilie, 2024

Premier Energy Group, deținut de fondul ceh de investiții, Emma Capital, care a preluat recent compania de furnizare CEZ anunță că intenționează să se listeze la BVB.

Compania va iniția o ofertă publică inițială (IPO) de acțiuni ordinare, adresată investitorilor de retail și instituționali din România și o ofertă adresată investitorilor instituționali internaționali eligibili.

Compania caută 100 mil euro

Compania intenţionează să obțină aproximativ 100 de milioane de euro rezultate dintr-o majorare de capital cu excluderea drepturilor de preferință, iar principalul său acționar, EMMA Alpha holding Ltd. intenționează să vândă acțiuni existente în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.


În plus, Oferta va beneficia, de asemenea, de o opțiune uzuală de supra-alocare oferită de EMMA capital de până la 15% din Tranzacția de Bază.

Societatea afirmă că va utiliza veniturile din listare pentru a finanța creșterea viitoare, în special în segmentul producției de energie regenerabilă.

După finalizarea IPO, EMMA capital va continua să dețină majoritatea acțiunilor în Premier Energy.

Oferta ar putea fi finalizată în mai 2024, în funcție de condițiile de pe piața de capital, estimează compania.


Citigroup, UniCredit Bank GmbH (Sucursala Milano) și WOOD & Company acționează în calitate de Coordonatori Globali Comuni în legătură cu Oferta. Alpha Bank România S.A. și BT capital Partners S.A. acționează în calitate de Deținători Comuni ai Registrului de Subscrieri. STJ Advisors acționează în calitate de Consultant Financiar al Societății în legătură cu Oferta. UniCredit S.p.A. acționează, de asemenea, în calitate de Consultant ESG al Societății în legătură cu Oferta.

Premier Energy a anunțat că a finalizat achiziția furnizorului ceh CEZ Vânzare

Înfiinţată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor şi furnizor pe piaţa gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil.

Premier Energy Group este deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care exercită şi funcţia de CEO al PPF, cel mai mare fond de investiţii din regiune cu active de peste 14,5 miliarde de euro.

Săptămâna aceasta, Premier Energy a anunțat că a finalizat achiziția furnizorului ceh CEZ Vânzare.

Începând cu finalul anului 2022, Premier Energy a devenit şi un jucător important în sectorul energiei regenerabile, prin achiziţii. Astfel, grupul îşi pregăteşte tranziţia către energie regenerabilă, ţinta setată pentru România fiind intre 1,4 GW si 1,6 GW în următorii trei ani.

Totodată, Premier Energy deţine în România proiecte de energie verde/regenerabilă, cu o capacitate de peste 1.000 de MW, proiecte care sunt în proprietate, administrare sau sunt în curs de dezvoltare, şi care sunt împărţite în mod egal între proiecte eoliene şi fotovoltaice.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: