Tot mai multe instituții de învățământ superior organizează cursuri pentru elevii de la clasa a XII-a pentru a-i ajuta să promoveze Bacalaureatul. Ultimii care se s-au alăturat acestui demers sunt profesorii de la Universitatea Petrol-Gaze, care oferă pregătire gratuită nu doar la materii apropiate de cele care se studiază la UPG, ci și la Limba și Literatura Română.
În condițiile regresului demografic, combinat cu numărul tot mai mare de elevi care ies din sistem în perioada învățământului preuniversitar, numărul absolvenților de liceu a scăzut continuu, ceea ce înseamnă o diminuare a bazinului din care pot fi selectați noii studenți.
Profesorii de la Universitatea Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti oferă pregătire gratuită pentru examenul de Bacalaureat elevilor de clasa a XII-a, modulele urmând să aibă loc în perioada 1 martie – 7 iunie.
Cursurile se organizează la disciplinele Limba şi literatura română, Matematică, Chimie (organică şi anorganică), Economie, Logică, Informatică.
„Orele sunt susţinute de cadre didactice universitare şi se vor desfăşura în campusul universitar, în sala FA1. Participarea la aceste activităţi este gratuită şi deschisă tuturor elevilor!”, anunță UPG.
La Timișoara, asyfel de cursuri se desfășoară de mai mulți ani, după ce s-a constatat că absolvenții vin în primul an de facultate fără competențele minimale la diferite materii.
Anul trecut, activitățile didactice de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat au avut loc, la Universitatea de Vest din Timişoara, în perioada 9 martie – 29 iunie, în fiecare săptămână, sâmbăta.
Simularea de la Evaluarea Națională, cea mai recentă confirmare a dezastrului din Educație – aproape 60% din participanți nu au luat nota 5 la Matematică
Aproape 60% din elevii care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 nu au reușit să obțină nota 5 la Matematică, după cum arată centralizarea rezultatelor.
Ponderea notelor sub 5 este cu aproape 50% mai mare decât cea de anul trecut, când ”numai” 40,8% din elevi nu au trecut de pragul notei 5. Doar 17% au luat note peste 7,00.
Noutățile care au permis evaluarea obiectivă a competențelor elevilor de clasa a VIII-a:
- este pentru prima dată când simularea se derulează în condiții similare cu cele de examen, digitalizat
- lucrările au fost corectate nu de către profesorii din unitatea de învățământ, ci de evaluatori din țara distribuiți aleatoriu.
Datele prezentate de Ministerul Educației prefigurează un an cu performanțe catastrofale la examenele naționale.
Patru din cinci elevi au avut note sub 7.
****
Un răspuns
Nu se acoperă niciun gol.
E o metoda de a atrage la UPG pe viitorii absolventi de liceu.
Poate mai prind si ei ceva!😍