luni

16 mai, 2022

Preşedintele Ordinului Medicilor din Franţa, şocat de calitatea recrutării studenţilor străini în facultăţile de Medicină româneşti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2011

„Am fost în facultăţile de la Iaşi şi din Cluj, am discutat cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii. Condiţiile de studiu oferite în facultăţile din România sunt foarte bune. Ce a fost şocant este că nu există selecţie pentru a intra la o facultate de medicină. La noi, după primul an este un examen extrem de dificil (…). Am discutat cu responsabilii români despre faptul că nu există nicio selecţie, în afara bacalaureatului”, a declarat, potrivit  MEDIAFAX Michel Legmann, preşedintele Ordinului Medicilor din Franţa.

Michel Legmann le-a spus medicilor români, la întâlnirea Asociaţiei Medicilor Români din Franţa, că a fost într-o vizită de lucru în România, pentru a vedea care sunt condiţiile de studiu în facultăţile de medicină, având în vedere că un număr însemnat de studenţi francezi merg să studieze acolo.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Michel Legmann a mai spus că Franţa îşi pune problema ca francezii care obţin diplome în România să fie examinaţi la reîntoarcerea lor şi dacă nu trec de două ori un anumit test să nu poată profesa, limitându-se astfel reinserţia lor.


Preşedintele Ordinului Medicilor din Franţa a precizat că deocamdată acest lucru nu ar fi posibil, deoarece nu ar fi permis de legislaţia comunitară.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: