vineri

2 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2011

„Am fost în facultăţile de la Iaşi şi din Cluj, am discutat cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii. Condiţiile de studiu oferite în facultăţile din România sunt foarte bune. Ce a fost şocant este că nu există selecţie pentru a intra la o facultate de medicină. La noi, după primul an este un examen extrem de dificil (…). Am discutat cu responsabilii români despre faptul că nu există nicio selecţie, în afara bacalaureatului”, a declarat, potrivit  MEDIAFAX Michel Legmann, preşedintele Ordinului Medicilor din Franţa.

Michel Legmann le-a spus medicilor români, la întâlnirea Asociaţiei Medicilor Români din Franţa, că a fost într-o vizită de lucru în România, pentru a vedea care sunt condiţiile de studiu în facultăţile de medicină, având în vedere că un număr însemnat de studenţi francezi merg să studieze acolo.

Michel Legmann a mai spus că Franţa îşi pune problema ca francezii care obţin diplome în România să fie examinaţi la reîntoarcerea lor şi dacă nu trec de două ori un anumit test să nu poată profesa, limitându-se astfel reinserţia lor.


Preşedintele Ordinului Medicilor din Franţa a precizat că deocamdată acest lucru nu ar fi posibil, deoarece nu ar fi permis de legislaţia comunitară.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: