vineri

19 iulie, 2024

29 decembrie, 2021

Pariorii care obțin câștiguri din practicarea jocurilor de noroc online și/sau offline sunt impozitate în funcție de trei praguri de venit, scrie Agerpres.

În plus, aceștia plătesc anumite taxe, în funcție de mediul în care joacă și de operatorul ales, conform Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc.

Gradul de colectare este de 100%, pentru că impozitul aferent câștigurilor din pariuri este reținut la sursă.


Cu alte cuvinte, atunci când un parior formulează o cerere pentru a retrage fonduri din contul de joc sau când câștigă un bilet plasat offline, el primește suma solicitată minus suma datorată statului, care este virată de operator direct la buget.

Legislația fiscală în vigoare pentru anul 2022 prevede următoarele praguri de impozitare:

  • Pragul 1, pentru veniturile de până la 66.750 de lei – impozitul este de 1% din suma retrasă.
  • Pragul 2, pentru veniturile între 66.751 de lei și 445.000 de lei – impozitul este de 667,5 lei plus 16% pentru ce depășește suma de 66.750 de lei.
  • Pragul 3, pentru veniturile de minim 445.001 lei – impozitul este de 61.187,5 lei plus 25% pentru ce depășește suma de 445.000 de lei.

Pariorii care joacă la agențiile stradale plătesc impozit pentru fiecare bilet câștigat, în timp ce pariorii online sunt impozitați numai atunci când retrag fonduri.

O altă diferență între offline și online există la nivelul taxelor percepute. Jucătorii care plasează bilete în agențiile de pariuri fizice plătesc o taxă de 5% din miza fiecărui pariu. Ca și impozitul, această taxă este reținută automat de operator. Concret, dacă jucătorul plătește 100 de lei, pe biletul de pariuri va apărea miza de 95 de lei, restul banilor fiind virat spre bugetul statului. Câștigul potențial este produsul dintre miza scrisă pe bilet și cota pariului.


Pe de altă parte, pariorii online nu plătesc taxă atunci când plasează un bilet însă, în unele cazuri, trebuie să achite „taxa pe viciu”, instituită la data de 1 ianuarie 2019. Este vorba despre o taxă de 2% din suma cu care alimentează contul.

Trebuie precizat că prevederea legislativă a vizat direct operatorii de jocuri online, însă majoritatea acestora a transferat taxa în sarcina jucătorilor. Mai există agenții care suportă „taxa pe viciu”, astfel că fondurile transferate de clienți ajung integral în contul de joc.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: