joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 noiembrie, 2012

România ar putea beneficia în exerciţiul bugetar comunitar 2014-2020 de o creştere cu 50 la sută a fondurilor alocate prin Politica Agricolă Comună, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse europene, care au precizat că acest nivel va fi supus procesului de negociere.

„Este o potenţială veste bună pentru România, deşi vine pe fondul unei noi propuneri de reducere a bugetului general, care va fi avansată, în negociere, de către preşedintele Consiliului European „, au comentat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Varianta majorării cu 50 la sută a alocărilor pentru România în 2014-2020 – faţă de exerciţiul financiar precedent – prin pilonul „plăţi directe” al Politicii Agricole Comune, variantă supusă negocierii, a fost discutată în timpul întâlnirii de lucru pe care preşedintele Traian Băsescu a avut-o cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu.


Preşedintele Traian Băsescu a avut programată joi la Bruxelles, de la ora 12.00, ora României, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe tema propunerii de buget al UE pentru 2014-2020.

Întrevederea a avut loc înaintea reuniunii Consiliului European care va începe joi seară, de la ora 20.00.

Cei doi lideri europeni au joi întâlniri cu toţi şefii de state şi de guverne din ţările membre, în vederea pregătirii unui compromis cu privire la propunerea de buget UE.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: