miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iulie, 2018

Politehnica București a rezervat 154 de locuri speciale pentru tinerii din mediul rural care se vor înscrie la concursul de admitere în ciclul studiilor de licenţă 2018-2019.

Nu pot concura pe aceste locuri decât tinerii absolvenți ai liceelor din rural, conform reglementărilor.

Pentru întreaga perioadă a studiilor de licenţă, aceştia vor beneficia de o bursă lunară, care să le acopere costurile cazării în campusul universitar şi ale unei mese zilnice.


De asemenea, aceștia pot participa, în primul semestru, la cursuri suplimentare de pregătire intensivă la materiile matematică şi fizică, pentru a face față exigențelor impuse de programa UPB.

“La 200 de ani de la fondarea Universității noastre în anul centenarului marii uniri suntem conștienți de locul și rolul Universității noastre precum și de responsabilitatea socială pe care o avem.  Astfel, Universitatea Politehnica din București își dorește să se implice cat mai mult în viața socială a României să sprijine tinerii din mediul rural care doresc să studieze într-o universitate de prestigiu și în acest context am  decis să-i susținem financiar pe acești tineri”  a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti,  Mihnea Costoiu, citat într-un comunicat.

Babeș Bolyai – programare online pentru depunerea dosarelor, la înscriere

La Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj Napoca, a fost implementat un sistem online pentru programarea depunerii dosarului la secretariat.

Este prima instituție din România care oferă această facilitate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru a fi evitată aglomerația, candidații își pot programa de pe computer sau de pe smartphone ziua și ora la care se vor prezenta la sediul facultății pentru a plăti taxa și a începe procesul de înscriere.

În total, la UBB vor fi disponibile peste 8000 de locuri bugetate la nivel licență și master, respectiv 16.000 cu taxă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: