duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2018

PNL a prezentat marți ”Cartea neagră” a primului an de guvernare PSD-ALDE, liberalii susţinând că 2017 a fost un an pierdut pentru România, iar campania pentru parlamentare a fost ”cea mai mare vânzare de iluzii” din 1989 încoace.

Ludovic Orban a declarat că programul de guvernare PSD-ALDE este ”o colecţie de minciuni”, conţine în total realizarea a 724 de măsuri, iar după un an de guvernare, nu au fost îndeplinite complet decât 33, unele dintre acestea fiind mai degrabă instituţionale, nu rezolvări de fond.

”Este inadmisibil ca pe fiecare domeniu de activitate (…) să ai un grad de realizare a măsurilor mai mic de 5% la un an de guvernare. În plus, faţă de ceea ce au promis, au inclus o mulţime de lucruri care au avut consecinţe negative şi care nu au fost prezentate în campanie. De exemplu, transferul contribuţiilor la angajat, un hocus-pocus fiscal”, a suţinut președintele PNL.


El a prezentat şi principalele critici ale liberalilor la adresa guvernării, acuzând faptul că cheltuielile bugetare au depăşit cu mult veniturile încasate. ”Din păcate, cheltuielile nu au fost destinate măsurilor de dezvoltare. Principala creştere este la cheltuieli de personal şi cheltuieli social”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai reclamat şi următoarele: toate echilibrele macroeconomice ”au fost făcute praf”; au fost supraimpozitate firmele şi persoanele fizice; companiile de stat au fost pur şi simplu jefuite, luându-le 90% din dividende şi toţi banii pe care îi aveau pentru mentenanţă; moneda naţională s-a prăbuşit.

Ludovic Orban a vorbit şi despre ”involuţia în domenii vitale”, precum educaţia şi sănătatea. Preşedintele PNL a susţinut că singura preocupare reală a actualei majorităţi guvernamentale a fost ”să se răfuiască cu justiţia independentă (…), să facă tot ce poate pentru a subordona justiţia”.

Liberalii detaliază toate aceste critici în peste 200 de pagini.

(Consultați AICI documentul PNL)


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: