miercuri

26 ianuarie, 2022

PNDL a fost rebotezat: Program naţional de investiții „Anghel Saligny”, 50 miliarde lei pentru canalizare, apă și asfalt în teritoriu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 august, 2021

Guvernul a dezbătut, miercuri, în primă lectură, Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe cel puţin 6 ani, a anunţat premierul Florin Cîţu.

În aceeași ședință a fost discutată și o ordonanță pentru suplimentarea sumelor din PNDL și o altă ordonanță pentru actualizarea prețurilor contractelor publice, în contextul scumpirii materialelor de construcții.

„Astăzi, am avut în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului naţional de investiţii «Anghel Saligny», un program de investiţii pentru autorităţile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare şi apă, program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim 6 ani de zile „, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.


El a susţinut că acest program este necesar, deoarece este „inadmisibil” să existe localităţi cu drumuri neasfaltate, fără canalizare sau apă.

„Sunt lucruri de bază pe care puteam să le avem până acum în România. (…) Le vom face în acest mandat”, a afirmat prim-ministrul.

Programul național ”Anghel Saligny” este ”urmașul” programelor PNDL 1 și 2, rebotezat pentru a rupe cumva asocierea dovedită a precedentelor programe cu influența politică și economică pe care partidele de guvernare o exercită asupra teritoriului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat miercuri că partidele din coaliția de guvernare au decis demararea unui nou Program de Investiții pentru comunitățile locale, care se va derula după modelul PNDL, cu un buget multianual de aproape 50 de miliarde de lei.


Banii vor fi folosiți, pe 7 ani, pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă și canal și de extindere a rețelelor de gaz. Guvernul urmează să adopte actul normativ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr