joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2020

Compania Tarom ar urma să devină profitabilă în următorii în 4-5 ani, dacă se va respecta planul de restructurare, a spus, marţi, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

„Am adoptat măsuri de sprijin financiar pentru redresarea companiei TAROM. (…) TAROM a intrat în această criză sanitară într-o situaţie proastă, mai rău de atât nu se putea. Ştiţi foarte bine că întreg sectorul aerian este grav afectat, au scăzut încasările cu peste 90-95%, dar preocuparea noastră a fost să sprijinim, aşa cum au făcut şi alte state, operatorul naţional TAROM cu acel ajutor de salvare care a fost accesat, cu acel ajutor de restructurare, cu acel ajutor pentru compensarea pierderilor COVID „, a declarat Bode, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Un șef la nouă angajați

Potrivit acestuia, peste 100 de angajaţi ai companiei au accesat deja varianta de plecări voluntare, aceştia primind între 6 şi 8 salarii medii în compensaţie. Bode a mai declarat că proiectul aprobat de Consiliul de Administraţie prevede reducerea schemei de personal cu circa 600 de persoane care vor primi salarii compensatorii între 6 şi 8 salarii medii.


„Sunt deja peste 100 de angajaţi ai companiei TAROM care au accesat varianta de plecări voluntare. Am extins perioada în care pot să opteze pentru acest demers „, a precizat Bode.

„Din păcate, la TAROM avem un şef la nouă angajaţi. Sunt 192 de şefi”, a mai spus el.

Flotă de 23 de aeronave în 2021

În ceea ce priveşte flota, TAROM va avea la finele anului viitor 23 de aeronave – nouă ATR-uri noi, patru Airbus-uri şi zece Boeing-uri.

„Noi, cu ATR-urile vechi – am avut acea înţelegere cu compania să le returnăm şi să încasăm o sumă importantă de bani, care să ne ajute să mergem înainte. Noi vom avea în final în 2021 un număr de 23 de aeronave – nouă ATR-uri noi, patru Airbus şi zece Boeing. Aceasta va fi flota TAROM. 32 de milioane de dolari ar trebui să încasăm pe cele nouă ATR-uri vechi. „, a spus ministru Transporturilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Porivit lui Bode, în 4-5 ani compania TAROM ar trebui să devină profitabilă.

„Ne-am propus ca, respectând acest plan cu toate etapele – reînnoirea flotei, optimizare comercială, eficienţă organizaţională, optimizarea costurilor legate de combustibil – undeva în 4-5 ani de zile compania TAROM trebuie să devină profitabilă „, a precizat acesta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: