luni

27 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2020

Compania Tarom ar urma să devină profitabilă în următorii în 4-5 ani, dacă se va respecta planul de restructurare, a spus, marţi, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

„Am adoptat măsuri de sprijin financiar pentru redresarea companiei TAROM. (…) TAROM a intrat în această criză sanitară într-o situaţie proastă, mai rău de atât nu se putea. Ştiţi foarte bine că întreg sectorul aerian este grav afectat, au scăzut încasările cu peste 90-95%, dar preocuparea noastră a fost să sprijinim, aşa cum au făcut şi alte state, operatorul naţional TAROM cu acel ajutor de salvare care a fost accesat, cu acel ajutor de restructurare, cu acel ajutor pentru compensarea pierderilor COVID „, a declarat Bode, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Un șef la nouă angajați

Potrivit acestuia, peste 100 de angajaţi ai companiei au accesat deja varianta de plecări voluntare, aceştia primind între 6 şi 8 salarii medii în compensaţie. Bode a mai declarat că proiectul aprobat de Consiliul de Administraţie prevede reducerea schemei de personal cu circa 600 de persoane care vor primi salarii compensatorii între 6 şi 8 salarii medii.


„Sunt deja peste 100 de angajaţi ai companiei TAROM care au accesat varianta de plecări voluntare. Am extins perioada în care pot să opteze pentru acest demers „, a precizat Bode.

„Din păcate, la TAROM avem un şef la nouă angajaţi. Sunt 192 de şefi”, a mai spus el.

Flotă de 23 de aeronave în 2021

În ceea ce priveşte flota, TAROM va avea la finele anului viitor 23 de aeronave – nouă ATR-uri noi, patru Airbus-uri şi zece Boeing-uri.

„Noi, cu ATR-urile vechi – am avut acea înţelegere cu compania să le returnăm şi să încasăm o sumă importantă de bani, care să ne ajute să mergem înainte. Noi vom avea în final în 2021 un număr de 23 de aeronave – nouă ATR-uri noi, patru Airbus şi zece Boeing. Aceasta va fi flota TAROM. 32 de milioane de dolari ar trebui să încasăm pe cele nouă ATR-uri vechi. „, a spus ministru Transporturilor.


Porivit lui Bode, în 4-5 ani compania TAROM ar trebui să devină profitabilă.

„Ne-am propus ca, respectând acest plan cu toate etapele – reînnoirea flotei, optimizare comercială, eficienţă organizaţională, optimizarea costurilor legate de combustibil – undeva în 4-5 ani de zile compania TAROM trebuie să devină profitabilă „, a precizat acesta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: