luni

17 ianuarie, 2022

Planul național de revenire al Franței va însuma 100 de miliarde de euro. Printre măsuri – sprijinirea tinerilor și munca part-time

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2020

În anticiparea unei ”creșteri masive a șomajului”, estimată între 800.000 și un milion de persoane, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că planul național de revenire va cuprinde o ”schemă pe termen lung de muncă part-time”, în valoare de 30 de miliarde de euro, potrivit Euractiv.

Președintele francez a precizat că statul a implementat măsuri în valoare de 460 de miliarde de euro pentru prevenirea efectelor negative ale crizei, iar măsurile de relansare vor însuma 100 de miliarde de euro.

”Este mai bine să tăiem salarii decât locuri de muncă, dar nu vor exista abuzuri (…) Speranța mea este că angajatul care va fi de acord să facă un sacrificiu, în ziua în care lucrurile vor sta mai bine, va avea de câștigat la rândul său. Și acționarii trebuie să facă un efort pentru obținerea dividendelor”, a comentat președintele Emmanuel Macron, în cadrul unui eveniment de marcare a zilei Franței.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Persoanele tinere vor fi ”prioritatea efortului de revenire”, prin implementarea unor programe de studii și muncă. Macron a promis contracte subvenționate pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă și reduceri fiscale (înghețarea impozitului pe venit) pentru companiile care îi angajează.

Președintele a anunțat totodată că nu a renunțat la reforma pensiilor, care a dus la masive proteste în stradă înainte de izbucnirea pandemiei Covid-19, însă a dat de înțeles că aceasta ar putea fi modificată. ”Nu mă încăpățânez să o fac acum (…) Nu poate fi făcută așa cum plănuiam înainte de criză”, a precizat Macron.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr