vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2020

Grecia vrea să convingă cetățenii străini să devină rezidenți greci și anunță că 50% din veniturile acestora vor fi scutite de impozit, scrie Bloomberg.

„Tehnologia presupune că ești liber să alegi unde trăiești și lucrezi”, a declarat Alex Patelis, economist și consilier al premierului Kyriakos Mitsotakis, pentru Bloomberg. Grecia „poate oferi beneficii financiare și este totodată un stat însorit”, a mai spus acesta.

Grecia a fost apreciată pentru felul în care a contracarat pandemia în această primăvară. Recent, țara europeană a reinstituit însă carantina în încercarea de a combate răspândirea recentă a virusului.


Guvernul de centru-dreapta al lui Mitsotakis încearcă să revigoreze investițiile, după mai bine de patru ani de guvernare de stânga, ce nu s-a dovedit foarte prietenoasă cu mediul de afaceri.

Comisia Europeană: Rata șomajului va ajunge la 18% în Grecia

otrivit estimărilor Comisiei Europene, economia Greciei ar urma să scadă cu 9% în 2020, din cauza pandemiei. Totodată, rata șomajului ar urma să ajungă la 18%, sub nivelul de 30%, anticipat în perioada de vârf a crizei, dar totuși cel mai nivel ridicat din Europa.

Microsoft și Volkswagen și-au anunțat planurile de a investi în această țară, dar Grecia are nevoie de mai mult pentru a combate dubla criză – a datoriilor și pandemiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prin noul plan de impozitare, guvernul grec se adresează în special cetățenilor britanici sau angajaților și PFA-urilor ce vor trebui să părăsească țara din cauza Brexit.


În prezent, Grecia aplica o taxă de 44% pentru veniturile de peste 40.000 de euro. Noua măsură se va aplica pentru cel mult 7 ani celor care se mută în Grecia, indiferent de naționalitate și de tipul jobului, dar nu se va aplica noilor joburi ce vor fi create în Grecia în 2021. De aceeași ofertă pot beneficia grecii care se întorc în țară. Grecia a implementat deja un program de atragere a investitorilor înstăriți, ce pot beneficia de o cotă unică de taxare dacă își mută reședința în Grecia. Totodată, țara aplică o cotă redusă de impozitare pentru pensiile străinilor.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: