joi

30 mai, 2024

13 ianuarie, 2022

Democrații din Senatul american au dezvăluit miercuri un proiect de lege pentru a impune sancțiuni dure asupra oficialilor militari și membrilor de top din guvernul rus. Sancțiunile îl vizează și pe președintele Vladimir Putin și prevăd blocarea Nord Stream 2 sau excluderea Rusiei din sistemul internațional SWIFT, dacă Moscova se angajează în ostilități împotriva Ucrainei, transmite Reuters.

Legislația propusă, susținută de Casa Albă, include prevederi care să contribuie la consolidarea securității Ucrainei și încurajează Statele Unite să ”ia în considerare toate măsurile disponibile și adecvate” pentru a se asigura că Nord Stream 2, gazoductul dintre Rusia și Germania – un ”instrument al influenței maligne a Federației Ruse” – nu devine operațional.

”Această legislație arată absolut clar că Senatul SUA nu va sta cu mâinile în sân în timp ce Kremlinul amenință cu o nouă invazie în Ucraina”, a declarat senatorul Robert Menendez, președintele democrat al Comisiei de Relații Externe a Senatului, care a dezvăluit proiectul de lege.


Rusia a adunat aproximativ 100.000 de militari la granița cu Ucraina, iar Washingtonul încearcă să descurajeze Moscova să invadeze țara din nou.

Proiectul de lege ar viza și companiile din Rusia care oferă sisteme de mesagerie securizate, cum ar fi SWIFT, pe care băncile îl folosesc pentru a face schimb de informații sensibile cu alte instituții financiare.

Peste 20 de senatori democrați, inclusiv liderul majorității Chuck Schumer, au susținut proiectul de lege, a declarat un purtător de cuvânt al lui Menendez.

Proiectul de lege ar ”genera costuri severe pentru economia Rusiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: