duminică

25 februarie, 2024

3 aprilie, 2011

Partidul Conservator l-a anunţat, duminică, drept posibil candidat la Primăria Capitalei pe edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care le-a transmis şefilor Uniunii Social-Liberale (USL) să-şi desemneze candidatul la şefia Bucureştiului din rândul membrilor USL.

La un congres extraordinar al PC, Piedone a spus că va candida la Primăria Generală, dacă prin referendum minicipal va trece proiectul de eliminare a primăriilor de sector, şi i-a transmis actualului edil-şef, independentul Sorin Oprescu, să intre într-unul dintre partidele membre ale USL, pentru a fi susţinut de Uniune

”Independentul Sorin Oprescu, dacă vrea să aibă susţinerea USL, poate să se înregimenteze într-unul dintre aceste trei partide şi atunci va avea susţinerea USL. Dar eu îl voi susţine pe Sorin Oprescu doar când îl văd în cadrul USL, legitimat, nu independent, pentru că nu spun că Sorin Oprescu nu este un primar bun, dar vedeţi şi dvs. ce se întâmplă în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. (…) Ce-a făcut acest Sorin Oprescu independent? Se zbate săracul, vrea să facă, dar consilierii politici nu-l lasă. Şi atunci este nevoie ca această forţă care va lua Primăria Capitalei, USL, să aibă candidat din propria ogradă. Dacă se vor desfiinţa sectoarele, eu am să fiu acel candidat”, a spus primarul sectorului 4.


Cei doi co-preşedinţi ai USL, Victor Ponta (PSD) şi Crin Antonescu (PNL), i-au propus deja lui Sorin Oprescu să candideze pentru un nou mandat în fruntea Capitalei, din partea Uniunii, însă Oprescu a subliniat că vrea să rămână independent, deşi ar accepta orice fel de sprijin politic.

Totodată, la congresul de duminică, deputatul Tudor Ciuhodaru, recent înregimentat în PC, a fost nominalizat drept candidat pentru Primăria Iaşiului.

La congres, delegaţii PC au definitivat parteneriatul cu PNL în Alianţa de Centru-Dreapta (ACD), precum şi alianţa ACD-PSD, de constituire a Uniunii Social-Liberale.

De asemenea, senatorul Vasile Nistor, proaspăt pelcat de la PDL, a fost desemnat în funcţia de preşedintele executiv al PC, cu 5.971 de voturi, iar deputatul Damian Florea a fost ales secretar general al partidului, cu 6.002 de voturi pentru.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: