luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2020

Economia SUA a înregistrat o contracție de 5% în primul trimestru din 2020, față de 4,8% estimarea anterioară, potrivit datelor revizuite vineri de guvernul american, transmite MarketWatch.

Departamentul Comerțului a precizat că actualizarea datelor privind stocurile și investițiile a avut cel mai semnificativ impact asupra revizuirii PIB, scăderea fiind parțial compensată de un consum ceva mai mare decât cel calculat anterior.

”Este un rezultat dramatic, având în vedere poziția puternică a economiei americane în ianuarie-februarie”, a comentat Cailin Birch, economist la The economist Intelligence Unit, citat de Fox News.


”Ordinul de stat acasă impus în mare parte din țară în ultimele două-trei săptămâni din martie a fost suficient pentru a genera cea mai abruptă contracție trimestru la trimestru din istoria recentă. Acest lucru reprezintă un motiv de foarte mare îngrijorare vizavi de felul în care vor evolua lucrurile în 2020”, a adăugat Birch.

Economiştii chestionați MarketWatch estimează o cădere a PIB-ului de 27,7%, în contextul în care oamenii stau acasă, încercând să oprească răspândirea virusului.

În acelaşi timp, datele actualizate din piaţa muncii arată că 40 milioane de de persoane au rămas fără loc de muncă în ultimele zece săptămâni. Rata șomajului urcase la 14,7% în aprilie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: