vineri

26 aprilie, 2024

14 august, 2020

Economia României s-a contractat cu 10,5% în trimestrul al doilea al anului, pe fondul efectelor produse de criza coronavirus, potrivit datelor semnal publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). Față de trimestrul întâi din 2020, PIB-ul a scăzut cu 12,3%

”Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat, în trimestrul II 2020, o scădere cu 10,5% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier”, se arată în comunicatul INS.

În semestrul întâi, PIB-ul a scăzut cu 4,7% față de primul semestru din 2019 pe serie brută, respectiv cu 3,9% pe serie ajutată sezonier.


Joi, ministrul Finanțelor Florin Cîțu a precizat că executivul lucrează cu o nouă prognoză pentru 2020 care prevede o scădere a economiei de 3,8% din PIB, față de estimarea anterioară, de 1,8% din PIB.

La nivel european, PIB-ul zonei euro a scăzut cu 12,1% în trimestrul al doilea față primele trei luni din 2020, în vreme ce PIB-ul Uniunii Europene s-a contractat cu 11,9%, potrivit datelor Eurostat.

Cele mai afectate economii au fost Marea Britanie (-20%) și Spania (-18%), în timp ce Germania a anunțat o scădere de 10%, iar Italia de 14%.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: