miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2019

Piața petrolului nu a reacționat la tulburările din Venezuela, țara cu cele mai mari rezerve din lume, ci operatorii sunt mai degrabă îngrijorați că încetinirea creșterii economice globale ar putea reduce cererea.

Petrolul de tip Brent se tranzacționa la 61,25 de dolari / baril, iar cel de tip WTI la 52,77 dolari, recuperând 0,2 – 0,3% din pierderile anterioare, cauzate estimările privind încetinirea creșterii economice, potrivit Reuters.

Mai mult decât tulburările venezuelene au contat informațiile despre creșterea stocurilor de petrol americane și declarația unui oficial al Casei Albe, potrivit căruia blocajul financiar în care se află Administrația ar putea anihila creșterea economică pe primul trimestru în SUA.


În Venezuela, Juan Guaid, preşedintele Parlamentului și liderul opoziție s-a autoproclamat miercuri președinte interimar al țării, obținând ulterior susținerea SUA și a unora dintre țările Americii Latine, potrivit Reuters.

Pe de altă parte, liderii parlamentari ruși au denunțat schimbările politice din Venezuela. Rusia a investit masiv în industria petrolieră venezueleană, după naționalizarea acesteia, și a devenit creditor de ultimă instanță al țării.

SUA a devenit cel mai mare producător de țiței din lume și se află în permanentă confruntare cu Rusia, care s-a aliat cu OPEC, pentru a crește prețul petrolului prin reducerea producției.

Rusia a avertizat că este dispusă să reducă producţia mai degrabă decât să declanşeze un război al preţurilor petrolului cu SUA, potrivit declaraţiilor lui Kiril Dimitriev, șeful Russian Direct Investment Fund şi unul dintre arhitecţii pactului dintre ţara sa şi cartelul OPEC.


„Ca să determini scăderea producţiei SUA de petrol de şist, ai avea nevoie de preţuri de 40 de dolari / barili sau mai mici, ceea ce nu este sănătors pentru economia Rusiei”, a declarat oficialul rus la Formul Economic de la Davos.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: