duminică

5 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2020

Peste un sfert, adică aproximativ 21,2 de milioane, din locuitorii Germaniei au origini în imigraţie, ceea ce înseamnă o creştere de peste 2% faţă de anul trecut, conform cifrelor publicate marţi de Oficiul naţional de statistică, scrie Deutsche Welle.

Este cea mai lentă creștere de după 2011.

În Germania, o persoană este considerată ca având background imigraționist dacă ea sau cel puțin unul dintre părinți s-au născut fără cetățenie germană. Să te naști în Germania nu presupune automat calificarea pentru cetățenia acestei țări, așa cum se întâmplă în unele state, dar în majoritatea cazurilor de acest fel este suficientă o rezidență de opt ani.


Din cele 21,2 milioane de persoane, peste jumătate aveau cel puțin un părinte german sau care a dobândit cetățenia germană, iar 65% provin din alte ţări europene, iar 35% din state UE.

Cel mai mare grup de minorități este cel al turcilor, care totalizează 13% din persoanele cu origini în migrație. Urmează polonezii și rușii.

Cel puțin 35% din locuitorii Germaniei vor fi migranți sau descendenți din migranți, peste 20 de ani, declara anul trecut Herbert Brücker, șeful departamentului migrație din cadrul Institutului Federal de Cercetare a Forței de Muncă (IAB).

Iar mulți dintre aceștia ar putea avea rădăcini în România, ținând cont că ei sunt cei stabiliți în cel mai mare număr în Germania, în 2018.


În 2040, în orașe precum Frankfurt se poate ajunge ca 65 – 70% din locuitori să aibă un asemenea background.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: