joi

18 aprilie, 2024

31 mai, 2021

Aproape 53% din elecricitatea consumată de România în dimineața de luni, de 6.977 MW capacitate, era produsă de hidrocentrale, iar capacitățile eoliene și fotovoltaice  adăugau alte 16%, potrivit datelor în timp real ale opearatorului sistemului energetic național, Transelectrica (TEL).

Continuă astfel situația de duminică, când din surse hidro s-a asigurat uneori și mai mult de două treimi din consumul de electricitate al țării. Exporturile sunt de 6-8% din producție, luni dimineața.


Hidroelectrica este cel mai mare producător de electricitate al României și a început aplicarea unei strategii de diversificare, cumpărând capacități fotovoltaice și având în plan dezvoltarea de capacități eoliene și de producție de hidrogen

(Citiți și: „3,8 mld. lei până în 2023 – bugetul de investiții al Hidroelectrica”)

Ploile abundente au favorizat producția  hidro și au menajat, astfel, producția pe bază de cărbune, respectiv mai ales a Complexului Energetic Oltenia, care trebuie să cheltuie sute de milioane de lei pe certificatele de emisii de gaze de seră.

CE Oltenia încearcă să convingă Executivul European că are un plan de restructurare fezabil, după ce acesta a primit ciritici severe de la Bruxelles.

Institutul Național de Hidrologie a avertizat privind riscurile de indundație din mai multe regiuni ale țării și, până în 4 iunie, debitele Dunării vor fi în creştere în aval de Porţile de Fier.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: