vineri

29 martie, 2024

24 martie, 2020

Peste 1.700 de amenzi au fost aplicate în prima noapte de carantină (de luni spre marți), anunță Poliția Română. Valoarea sancțiunilor a fost de aproape 250.000 lei, numai în Capitală.

Comunicatul Inspectoratului General al Poliției Române:

Peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației au fost depistate și sancționate în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanței militare nr. 2 din 2020.


În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în intervalul orar 22.00-06.00.

De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale.

Nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantina care au părăsit locația în care au fost plasate.

Reamintim că, în conformitate prevederilor Ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.


Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Conform articolului 4 din Ordonanța militară din 21 martie privind noile restricții impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus:

În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

  • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
  • b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  • c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  • e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Bilanț, marți, 24.03.2020

România a înregistrat 186 de noi confirmări de Covid-19, în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare avans zilnic de până acum. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

Numărul total de cazuri confirmate de la izbucnirea epidemiei este de 762 de cazuri, dintre care 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

De asemenea, opt persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: