marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 martie, 2018

Mai multe organizaţii sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor desfăşura luna aceasta, începând cu 22 martie, acţiuni sindicale de pichetare şi protest, a anunţat Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România (SNAP).

De asemenea, Federația Sanitas urmează să stabilească programul protestelor și nu exclude o grevă de proporții,


În ceea ce privește polițiștii, opt federații sindicale din MAI au semnat joi un protocol pentru a desfășura împreună acțiunile de protest, cât timp revendicările sunt aceleași – majorarea salariilor conform promisiunilor făcute de PSD – ALDE în campania electorală și reintroducerea sporurilor acordate anul trecut pentru munca suplimentară.

Fără acceptarea acestor cereri, polițiștii spun că veniturile lor înregistrează creșteri nesemnificative sau chiar diminuări.

Pe 24 martie, anunță aceștia, va avea loc un mare protest, în Capitală.

Situația este similară în rândul cadrelor din sănătate, care acuză și crearea, prin Legea salarizării, a unor inechități cum nu au mai existat până acum în sistem.


Joi, chimiștii și biologii din câteva spitale au protestat spontan, nemulțumiți că veniturile lor nu au fost majorate la nivelul celor acordate medicilor.

Pe de altă parte, medicii, care de la 1 martie beneficiază de salariile fixate pentru 2022, reclamă că banii în plus sunt mult sub promisiuni, din cauza ransferului contribuțiilor, dar și pentru că sporurile se diminuează. Mai mult, ei sunt obligați acum la un program de lucru de 48 de ore pe săptămână, timp în care intră și gărzile obligatorii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas va decide în data de 15 martie calendarul acţiunilor sindicale pe care organizaţia intenţionează să le declanşeze.

„Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS atrage în mod imperativ atenţia că în cazul în care actualele inechităţi şi constrângeri nu pot fi depăşite, în şedinţa din 15 martie 2018 va hotărî calendarul demersurilor şi acţiunilor sindicale pe care organizaţia le va declanşa pentru susţinerea revendicărilor membrilor noştri de sindicat”, se arată în comunicat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: