vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2021

Joi dimineața au loc percheziții domiciliare la trei adrese din județul Dâmbovița, într-un dosar în care un medic de familie este acuzat că ar fi aplicat „vaccinarea la chiuvetă” (serul se aruncă, nu este administrat). A eliberat adverințe false de vaccinare anti-Covid, dar a aruncat serurile și a încasat banii plătiți de Casa de Asigurări de Sănătate pentru serviciul de imunizare.

„Medicul de familie MD, de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, MC, de 50 de ani, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea antiCOVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberandu-le acestora adeverințe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiții sportive”, informează autoritățile.

IPJ Dâmbovița a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că există trei mandate de percheziții și 13 persoane vor fi duse la audieri.

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere”, potrivit sursei citate.

Femeia ar fi fost îndemnată chiar de soțul său, care este președintele și antrenorul clubului sportiv unde joacă cei 10 fotbaliști.

Medicul de familie a decontat în mod ilegal de la Casa de Asigurări de Sănătate banii pentru presupusa vaccinare, conform poliției: „Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Mai există un dosar, in rem (pe fapte, nu sunt nominalizați suspecți), la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, care  a deschis un dosar penal in rem și fac cercetări  privind săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au primit sesizări referitoare la un fenomen recent apărut, scrie tion.ro.

În spitalele din Timișoara a crescut numărul unor bolnavi de Covid-19 cu forme severe care dețin certificate ce atestă vaccinarea. Medicii au început să caute explicații pentru această situație statistică excepțională, ce contrazice flagrant eficiența obișnuită a vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Așa s-a observat că cei aflați în aceste situații se vaccinaseră la medici de familie, iar informațiile obținute ulterior despre astfel de cazuri au dus la depistarea așa-numitului fenomen al “vaccinării la chiuvetă”.


 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: