duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2016

renaultAcțiunile grupului auto francez Renault înregistrau joi la prânz o scădere de 19% la bursa de la Paris, transmite Financial Times.

Situația se datorează apariției în presă a informațiilor potrivit cărora la sediul companiei a avut loc o serie de percheziții posibil legate de consecințele scandalului motoarelor trucate de la Volkswagen. Perchezițiile, scrie FT, au avut loc pe data de 8 ianuarie.

La ora 13.00 (ora României) acțiunile Renault continuau să scadă, antremând scăderea acțiunilor și altor companii din industria auto:

  • Renault în scădere cu 22%
  • Fiat Chrysler în scădere cu 9.4%
  • Peugeot în scădere cu 8%
  • BMW în scădere cu 6.1%
  • Daimler în scădere cu 5.7%

Acțiunile Volkswagen au înregistrat joi o scădere de  5%, ducând la 32.4% scăderea acțiunilor sale de la debutul scandalului emisiilor, din septembrie 2015.

Constructorul auto german Volkswagen a recunoscut anul trecut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: