vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2016

radio-romania-actualitati

Un număr de 11 foști sau actuali membri în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) sunt urmăriți penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Prejudiciul calculat în acest dosar este de 400.000 de lei.


Andras Istvan Demeter și Mirela-Ioana Fugaru  membri în CA al SRR), Mihai Voicu, Stejărel Olaru și Doina Moșneag (foști membri) sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu și conflict de interese, alături de alte șase persoane cu funcții de conducere din cadrul SRR.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada iulie 2011 — ianuarie 2014 aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei„, acuză procurorii.

În acest caz, al contractelor acordate ilegal unor firme controlate indirect de persoane aflate în componența CA al Radioului, procurorii au făcut joi dimineața percheziții la sediul instituției.

Radio România a comunicat, referitor la percheziţiile procurorilor de joi dimineaţă, că instituţia „a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată” şi că momentan nu pot oferi alte detalii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: