miercuri

17 iulie, 2024

13 decembrie, 2023

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici (foto), a declarat, miercuri, că anchetatorii nu au ridicat documente sau înscrisuri nici de la locuinţa sa, nici din biroul său de la CJ.

Ea a explicat că CJ Botoșani este implicat în dosar pentru că, potrivit legii, coordonează activitatea Spitalului Județean.

De asemenea, aceasta spune că nu a fost chemată la audieri la DNA şi nu i s-a adus la cunoştinţă că ar avea vreo calitate în dosar.


„A fost efectuată o percheziţie domiciliară, după cum aţi văzut şi dumneavoastră, am pus la dispoziţie toate documentele solicitate de către organele abilitate. Consiliul Judeţean nu face parte din această speţă, înţelegem că este vorba de o unitate spitalicească. Nu au fost ridicate înscrisuri sau documente oficiale. Au fost şi la mine acasă şi de asemenea nu au fost ridicate niciun fel de documente”, a declarat Doina Fedorovici, citată de Agerpres.

****

Știrea inițială:

Sediul PSD Botoșani, precum și birouri din Consiliul Județean Botoșani și de la Spitalul ”Mavromati” sunt percheziționate de DNA, miercuri. Acțiunea se desfășoară în cadrul unei operațiuni de amploare a DNA Suceava, ai cărei procurori efectuează, miercuri, percheziţii la 92 de adrese din judeţele Botoşani şi Iaşi, într-un dosar care vizează fapte de corupţie comise de funcţionari publici de la un spital implicați în fraudarea unor concursuri pentru ocuparea de posturi vacante.


Conform presei locale, una dintre percheziţiile din Botoşani vizează Spitalul ”Mavromati”, o alta biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Fedorovici, iar cea de la sediul unui partid are loc la PSD Botoşani.

(Citește și: Guvernul promite deblocarea angajărilor din Sănătate și finalizarea negocierilor pentru noul contract colectiv)

DNA a transmis un comunicat fără să dea detalii:

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2018-2023, de către funcţionari publici din cadrul unei unităţi spitaliceşti, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante, anunţă DNA.

Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 92 de locaţii situate pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediul judeţean al unui partid politic şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.”

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: