joi

28 martie, 2024

13 februarie, 2020

UPDATE: Profesorul Beuran a fost escortat de mascați, după percheziția de la domiciliu, și dus la audiere, la sediul central al DNA. Polițiști de la judiciar au ridicat mai multe cutii cu documente și o unitate PC.
****

Știrea inițială:

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la Spitalul Floreasca și la domiciliul profesorului Mircea Beuran, într-un dosar ce vizează acuzații de luare de mită.


DNA a confirmat printr-un comunicat perchezițiile, fără însă a menționa numele celui suspectat.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, săvârșite pe parcursul anului 2018.

În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două adrese situate în municipiul București, dintre care una la sediul unei instituții publice.


Mircea Beuran a condus secția de chirurgie a Spitalului Floreasca timp de 20 de ani și a fost demis din această funcție după ce o pacientă de 66 de ani a luat foc pe masa de operație, în decembrie 2019.

Cazul Floreasca, descris de un raport al Ministerului Sănătății:

  • Pacienta se afla la a doua intervenție, în momentul incidentului din 22 decembrie. Ea fusese operată cu câteva zile înainte, dar în noaptea de dinaintea celei de-a doua operații a avut o sângerare.
  • Profesorul Beuran, despre care raportul de anchetă spune că a încălcat 10 reguli din procedurile intervențiilor de acest fel, nu a respectat normele și, în loc să lase echipa de gardă, a chemat de acasă echipa sa intervenții, cea care efectuase și prima operație. “Niciunul din medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital”,  a declarat marți minsitrul Victor Costache.
  • Deși în raportul intervenției figurează doar numele profesorului Beuran, șeful Secției de chirurgie, acesta nu s-a aflat în blocul operator. Conform dezvăluirilor făcute marți, în sală se aflau, în momentul incidentului: un medic rezident anul V, un medic rezident anul I, două asistente ale blocului operator și, după finalizarea aseptizării a venit și un medic specialist. De asemenea, mai era prezent și medicul anestezist, o tânără ce a respectat toate regulile și care a acționat ca un profesionist, au ținut să precizeze oficialii prezenți la conferință. “Rezidenţii, atunci când intervin într-un timp operator, trebuie să fie sub directa şi stricta supraveghere a îndrumătorului sau responsabilului de rezidenţi, lucru care nu s-a întâmplat în acest caz”, a explicat ministrul Costache.
  • Pacienta a murit la câteva zile după incidentul de la Floreasca.
  • Acesta nu este primul incident de acest fel, un alt pacient suferind arsuri în timpul operației, în prima parte a acestui an. El trăiește și autoritățile vor încerca să discute cu acesta.
Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: