luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2011

PDL şi PSD au câştigat câte un post de deputat, în urma alegerilor parţiale care au avut loc duminică, în două colegii din judeţele Maramureş, respectiv Neamţ.

Astfel, democrat-liberalul Adrian Rădulescu a câştigat colegiul din judeţul Neamţ, în faţa candidatului susţinut de USL, Liviu Harbuz, în pofida măsurilor dure de austeritate luate de Guvern.

Rădulescu a luat aproape 55% din voturi, iar Harbuz restul, la o prezenţă la urne de 55,7%.


Colegiul câştigat acum de PDL aparţinuse anterior social-democratului Victor Surdu, care a murit anul acesta.

În colegiul disputat în judeţul Maramureş, Uniunea Social Liberală şi-a păstrat postul de deputat, după ce Florin Tătaru a câştigat alegerile, cu 42,6% din voturile valabile.

Contracandidata sa din colagiul uninominal din municipiul Baia Mare, Mariana Pop, a luat 35,5% dintre voturi.

În acest colegiu, fostul viceprimar PSD Mircea Dolha, care a candidat acum din partea Partidului Ecologist Român, a strâns aproape 20% din voturi.


Astfel, în interiorul USL, PSD a câştigat un post în plus de deputat, având în vedere că Tătaru este social-democrat, iar fostul deputat din acest colegiu – care a vacantat postul – Cătălin Cherecheş era parlamentar liberal.

Cătălin Cherecheş a vacantat funcţia de deputat din colegiul uninominal din Baia Mare după ce a fost ales primar al acestui municipiu.

Cherecheş şi-a adjudecat, în mai 2011, Primăria Municipiului Baia Mare, după ce fostul primar liberal Cristian Anghel a fost nevoit să părăsească funcţia în urma unei condamnări definitive în instanţă.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: